Modul Vânzare din Magazin (T)
🔹

Modul Vânzare din Magazin

Comenzi de vânzare

Proces de Crearea unei comenzi de vânzare din Magazin

Pentru a face o comandă, operatorul va deschide meniul Vânzări – Comenzi – Vânzare generic bon sau Vânzare cu bon:

Aceste meniuri ii oferă posibilitatea operatorului să acceseze direct variantele Vânzare generic bon sau Vânzare cu bon.

Vânzare din magazin doar cu bon fiscal - client Generic

Pentru a efectua o vânzare doar cu bon fiscal se va accesa Vânzări – Comenzi – Vânzare generic bon

​Astfel, sistemul va deschide automat comanda de vânzare cu datele precompletate (Client Generic, cele două câmpuri aferente vânzării descrise mai sus, Vânzare din magazin și Vânzare fără factură bifate)

IMPORTANT! Client Generic predefinit în sistem, NU trebuie modificat sub nici o formă. Modificarea datelor clientului Genereic are drept consecință alterarea înregistrărilor contabile și afectează inclusiv transmiterea facturii către ANAF.

După selectarea produselor dorite se va face click pe butonul Salvează și click pe butonul Vânzare din magazin.

​Se va deschide următoarea fereastră unde se va alege în câmpul Jurnal Încasare : Numerar (RON) și se apasă butonul Tipărire:

De aici se generează bonul fiscal.

Vânzare din magazin cu factură și bon fiscal

​Pentru a crea o comanda aferentă vânzării din magazin cu factură și bon fiscal, operatorul va deschide meniul Vânzări – Comenzi – Vânzare cu bon:

​Pentru această variantă selectată se va observa o linie albastră cu textul „Vânzarea din magazin cu factură și bon fiscal”, iar câmpul Vânzare din magazin bifat.

După selectarea clientului și a produsele dorite se va face click pe butonul Salvează și click pe butonul Vânzare din magazin:

Se va deschide următoarea fereastră unde se va alege în câmpul Jurnal Încasare : Numerar (RON) și se apasă butonul Tipărire:

De aici se generează bonul fiscal.

NOTĂ! Din comanda de vânzare, există opțiunea de tipărire prin apăsarea butonului Tipăriți și se poate vizualiza factura prin accesarea butonului Facturi din dreapta sus.Vânzarea din magazin cu bon fiscal

​Pentru a crea o comanda aferentă vânzării din magazin cu bon fiscal, operatorul va deschide meniul Vânzări – Comenzi – Vânzare cu bon. Se vor bifa automat câmpurile Vânzare din magazin și Vânzare fără factură.

Pentru varianta aceasta (vânzare din magazin cu bon fiscal), sistemul se va afișa o linie galbenă cu textul „Vânzarea din magazin doar cu bon fiscal”:

​După selectarea clientului și a produselor dorite se va face click pe butonul Salvează și click pe butonul Vânzare din magazin.

Se va deschide următoarea fereastră unde se va alege în câmpul Jurnal Încasare : Numerar (RON) și se apasă butonul Tipărire:


De aici se generează bonul fiscal.

Proces de Crearea unei comenzi de vânzare din Depozit

Pentru a facea o comandă, userul va deschide meniul Vânzări – Oferte – Creează:

La deschiderea comenzii se va afișa o linie verde cu textul “Vânzare din depozit”. Pentru acest tip de vânzare: Nu se va bifa nicio căsuță:

Se urmează pașii standard de Confirmare a comenzii, livrare și întocmire a facturii.

Vânzarea cu avans către persoane fizice

Emiterea facturii de avans

1.  Din Vânzări - se creează comanda de vânzare, cu clientul corespunzător și cu bifa ”Vânzare din magazin” pusă: