Facturarea mai multor avansuri
­čö╣


Facturarea a mai multor avansuri pentru o lucrare conform contract

Configurare produs Avans Client

Dac─â nu a fost generat─â nicio factur─â de avans ├«n sistem p├ón─â ├«n prezent, este necesar ca operatorul s─â configureze produsul "Avans Client" pentru a putea utiliza aceast─â func╚Ťionalitate.

Produsul Avans Client trebuie s─â poat─â fi v├óndut, s─â fie un produs de tip serviciu, cu politica de facturare pe cantit─â╚Ťi comandate, taxa aferent─â ╚Öi categoria produsului conform─â.

Not─â!!! Categoria produsului Avans trebuie configurat─â conform cerin╚Ťelor contabile.

Configurare produs Lucrare conform contract

Pentru a putea factura mai multe avansuri pentru o lucrare ├«n Odoo, va trebui s─â crea╚Ťi produsul Lucrare conform contract. Acest produs va servi drept element pe care ├«l ve╚Ťi utiliza pentru a genera facturile de avans pentru lucrarea respectiv─â.

Produsul Lucrare conform contract trebuie s─â poat─â fi v├óndut, s─â fie un produs de tip serviciu, cu politica de facturare pe cantit─â╚Ťi comandate, taxa aferent─â ╚Öi categoria produsului conform─â.

 

Varianta nr. 1

1.  ├Än Odoo, ├«ncepe╚Ťi prin crearea primei comenzi de v├ónzare cu num─ârul 1, care s─â includ─â produsul Lucrare conform contract.

 

2. a) Dup─â ce a╚Ťi creat comanda de v├ónzare, genera╚Ťi factura de avans par╚Ťial. Aici pute╚Ťi alege s─â introduce╚Ťi valoarea avansului fie prin procentaj, fie prin valoarea exact─â.

ÔÇő2. b) Dup─â ce a╚Ťi generat factura de avans, confirma╚Ťi factura pentru a o ├«nregistra ├«n sistem.

Se posteaz─â prima factur─â de avans.

3.  Continua╚Ťi procesul prin crearea celei de-a doua comenzi de v├ónzare, care s─â includ─â acela╚Öi produs, Lucrare conform contract.

4. ÔÇő a) Similar cu pasul anterior, genera╚Ťi factura de avans par╚Ťial pentru a doua comand─â de v├ónzare. Alege╚Ťi metoda de calcul a avansului, fie prin procentaj, fie prin valoare absolut─â.

4. ÔÇőb) Dup─â ce a╚Ťi generat factura de avans pentru a doua comand─â, confirma╚Ťi factura pentru a o ├«nregistra ├«n sistem.

5.  ÔÇő a) Pentru a crea factura final─â, selecta╚Ťi cele dou─â comenzi de v├ónzare care con╚Ťin facturi de avans. Apoi, ap─âsa╚Ťi butonul Ac╚Ťiune ╚Öi alege╚Ťi op╚Ťiunea Creeaz─â Facturi.