Modul Produc╚Ťie Configurator Produse (S)
­čĺá

Configurator produse

├Än contextul platformei Odoo, un configurator de produse reprezint─â o caracteristic─â care permite utilizatorilor s─â configureze ╚Öi s─â personalizeze produsele ├«n func╚Ťie de preferin╚Ťele lor. Acest instrument este util ├«n special pentru companiile care produc sau v├ónd produse personalizabile.

Pentru a personaliza produsele ├«n Odoo, este esen╚Ťial s─â se activeze ╚Öi s─â se configureze corect func╚Ťiile de Variante ╚Öi Configurator de produs. Configuratorul de produse este adesea integrat cu alte module din platforma Odoo, cum ar fi Produc╚Ťia.

Inventar

Configurare atribute

Termenul de atribute se refer─â la caracteristici sau specifica╚Ťii distincte care pot fi asociate produselor. Aceste atribute pot influen╚Ťa configurarea ╚Öi diferen╚Ťierea produselor ├«n cadrul unui sistem de gestionare a resurselor ╚Öi v├ónz─ârilor.

Atributele pot fi definite pentru a descrie tr─âs─âturi specifice ale produselor. Acestea pot include caracteristici cum ar fi dimensiunile, culorile, materialele, capacit─â╚Ťile tehnice ╚Öi altele.

├Än meniul modulului de V├ónz─âri sau Inventar se acceseaz─â Configurare ÔÇô Atribute

Se apas─â butonul Creeaz─â:

Se vor completa următoarele câmpuri:

  1. Nume atribut: Culoare Mocheta; Culoare A╚Ť─â
  2. Tipul de afișare: Color;
  3. Mod generare variante: Dinamic;
  4. eCommerce Filter Visibility: Vizibil;
  5. Adaugă o linie: Se completează valoarea atributului (albastru, verde, galben ș.a) și se selectează culoarea.
  6. Se apas─â butonul Salveaz─â.

Not─â!!! Pentru fiecare atribut trebuie configurate valorile.

Exemplu Culoare Mochet─â


Exemplu Culoare A╚Ť─â
Produsul Mocheta configurabil─â

Acest proces include ad─âugarea de atribute relevante, definirea variantelor de produs ╚Öi configurarea op╚Ťiunilor de personalizare. Se vor seta detaliile despre cost, unitate de m─âsur─â, pre╚Ť de achizi╚Ťie, categoria de produse.

Not─â!!! Produsele configurabile necesit─â activarea op╚Ťiunii "Produc╚Ťie" ├«n sec╚Ťiunea de inventar.

Se vor selecta atributele configurare la pct. 1.1.
Configurare produs Mocheta albastr─â

Este necesar s─â furniza╚Ťi informa╚Ťii detaliate despre costuri, unitate de m─âsur─â, pre╚Ť de achizi╚Ťie ╚Öi s─â selecta╚Ťi categoria de produse "Materii prime" din sistem pentru produsele Mochet─â albastr─â, Mochet─â verde.

Not─â!!! Produsele vor avea op╚Ťiunea "Cump─âr─â" ├«n sec╚Ťiunea de inventar.
Configurare produs A╚Ť─â alb─â

Este necesar s─â furniza╚Ťi informa╚Ťii detaliate despre costuri, unitate de m─âsur─â, pre╚Ť de achizi╚Ťie ╚Öi s─â selecta╚Ťi categoria de produse "Materii prime" din sistem pentru produsele A╚Ť─â alb─â, A╚Ť─â neagr─â.

Not─â!!! Produsele vor avea op╚Ťiunea "Cump─âr─â" ├«n sec╚Ťiunea de inventar.
Produc╚Ťie

Lista de materiale (Bill of Materials sau BOM ├«n englez─â) reprezint─â o enumerare detaliat─â a tuturor componentelor, materialelor ╚Öi sub-asambl─ârilor necesare pentru a fabrica sau asambla un produs finit. Aceast─â list─â este esen╚Ťial─â ├«n gestionarea proceselor de produc╚Ťie ╚Öi ajut─â la planificarea resurselor necesare pentru fabricarea unui produs.

├Äntr-o list─â de materiale, pute╚Ťi g─âsi urm─âtoarele informa╚Ťii:

ÔÇő┬Ě Enumerarea detaliat─â a fiec─ârui component sau material necesar pentru a crea produsul finit.

ÔÇő┬Ě Cantit─â╚Ťi: Cantitatea necesar─â pentru fiecare component sau material. Acest lucru poate include at├ót cantit─â╚Ťi fixe, c├ót ╚Öi cantit─â╚Ťi variabile, ├«n func╚Ťie de specifica╚Ťiile produsului finit.

ÔÇő┬Ě Unit─â╚Ťi de m─âsur─â: Specificarea unit─â╚Ťilor de m─âsur─â pentru fiecare component sau material, cum ar fi kilograme, metri, buc─â╚Ťi etc.

ÔÇő┬Ě Costurile asociate cu fiecare component sau material: Aceste costuri pot include pre╚Ťul de achizi╚Ťie, costurile de produc╚Ťie ╚Öi orice alte cheltuieli relevante.

Configurarea unei liste de materiale

Pentru a seta o listă de materiale se urmăresc pașii:

  • Se selecteaz─â produsul Mochet─â configurabil─â;
  • Cantitatea;
  • Componente;
  • Se salveaz─â lista de materiale.